Hvad Er Meditation?

Forside » Meditation » Hvad Er Meditation?
Billede af: Pixabay, 4144132
Skrevet d. 04. June 2021

Meditation er den moderne betegnelse for mental aktivitet. Personen, der mediterer, har et fokus på åndelige emner, hvor man sidder og 'forbereder sig til' noget eller 'øver sig'. Oversætter man meditation fra det latinske meditari til dansk, betyder det 'overveje, meditere'.

Mange bruger i dag meditation for at slappe af og lige have et øjeblik, hvor man lige fokuserer på sig selv og intet andet. 

Der kan bruges forskellige tilgange for at opnå den perfekte mediation. Nogle kan lægge sig ned på sofaen, tage noget musik i ørerne og på den måde få fornyet energi. Meditation bliver også brugt i eksempelvis yoga, hvor man først laver yoga og går igennem forskellige øvelser. Til sidst lægger alle sig ned, hvor man kan slappe af i krop og sind, da det hele er blevet strukket ud.

I meditation handler det også meget om åndedrættet, da det skal helt ned i maven og man virkelig skal have følelsen af at være så afslappet som muligt.

En sidste ting, som bliver brugt meget i forskellige religioner, er en rytme eller remse, som bliver sagt eller spillet igen og igen. Det er med til at opnå fællesskab og et fælles mindset.

Er du stresset? Så prøv meditation eller lignende øvelse. Det kan gøre underværker bare at bruge 5-10 minutter på hver dag.

OBS: Som mærkatet øverst viser, er den ovenstående tekst udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: LULU Copenhagen. Uden støtten fra Perlen Odense kunne dette blogindlæg ikke lade sig gøre.