Hvad Er Kinesiologi?

Forside » Andet » Hvad Er Kinesiologi?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 12. November 2020

Kinesiologi er en behandlingsform, hvor man sigter mod at skabe en bedre balance i livet - både fysisk og psykisk. Behandlingen foregår ved, at der arbejdes med kroppens meridianer. 

Teorien er her, at tilstoppede eller blokerede meridianer kan stoppe for energistrømmen, således at den berørte muskel eller organ får en nedsat funktionsevne.

Kinesiologi og muskulaturen

Der arbejdes derfor i kinesiologi med musklerne, hvor man via test i form at tryk på en muskel kan mærke muskelens tonus - altså muskelens evne til at holde til tryk, uden den bliver besværet af det. Giver musklen efter, så konstateres der en ubalance i kroppens energisystem. 

For mange er kinesiologi sammenlignelig med kinesiotape, hvor tapen anvendes til at hjælpe musklerne til at opnå den funktionalitet, som uden da vil være nedsat. Helt konkret ved 

Kinesiologi er derfor blevet meget anvendt indenfor sportens verden i behandlinger ved fysioterapeuter i de senest år.

Tapen sættes her på kroppen og den enkelte muskel, så den skaber et lift, der skal aflaste det underliggende væv. Tapen er dermed med til at ændre på de signaler, som sendes fra kroppens muskler til hjernen. Det sker blandt andet ved en øget gennemstrømning af blodet i huden.

Du ser blandt andet kinesiologi anvendt i sportens verden. Næste gang du ser en sportsudøver, der har en farvet tape sat på kroppen, typisk omkring ledene, så er det kinesiologi, som du ser blive anvendt.

Du skal vide at: dette du lige læste er udviklet for avXperten. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis multigrill eller utallige andre gode varer. Det betyder at avXperten får et link i dette du lige læste.