Hvad Er Akupunktur?

Forside » Akupunktur » Hvad Er Akupunktur?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 12. November 2020

Akupunktur er en ældgammel asiatisk behandlingsmetode, som har været anvendt i Kina og store dele af Asien i op til 5.000 år. Akupunktur virker ved, at nåle placeres i kroppen med hensigt på at stimulere nerverne.

Når man bliver behandlet med akupunktur foregår det ved, at man får stukket tynde nåle ind i huden og musklerne. Nålene stimulerer her nerverne, hvilket resulterer i en lokalt afgrænset øget blodgennemstrømning og udskilning af smertedæmpende hormoner.

Yin og yang og balance i livsenergien

Akupunktur har sin oprindelse i den kinesiske og taoistiske naturfilosofi, hvor udgangspunktet er principperne om yin og yang. Her anvendes akupunktur til at stimulere kroppen ud fra en teori om, at genoprette energibalancen i kroppens livsenergi - kaldet Qi.

Behandlingsmetoden for at være en af dem, der kan være med til at helbrede både sygdomme og symptomer, men alligevel anses den stadig blandt mange som værende en alternativ behandlingsform.

Akupunktur er dog ikke en kurerende behandling. Behandlingsformen er dermed udelukkende fokuseret på symptombehandling i forhold til smerter.

Det er især smerter forbundet med led-, muskel- og gigtsmerter, at akupunktur anvendes mod. Akupunkturen anvendes også mod mavelidelser og hormonelle udfordringer eller betændelsestilstande.

Selvom akupunktur anvendes af både læger og andre sundhedsfalige grupper, så er den dokumenterede effekt af akupunktur dog stadig yderst sparsom. Dog er opfattelsen hos flere længer, at der er en effekt, selvom den ikke er veldokumenteret.

Tak til avXperten Til slut vil sige stort tak til avXperten, der har bidraget økonomisk til dette du lige læste. Hos avXperten køber du et stort udvalg af el løbehjul varer. Det betyder at avXperten får et link i dette du lige læste.