Hvordan Virker Akupunktur?

Forside » Akupunktur » Hvordan Virker Akupunktur?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 20. November 2020

Akupunktur er en ældgammel kinesisk behandlingsmetode, hvor der anvendes nåle til at stimulere kroppen med. Akupunktur er ikke en helbredende behandling.

Akupunktur er derimod fokuseret på symptombehandling, hvor der anvendes nåle, som stikkes i kroppen for at stimulere kroppens energikilder. Læs mere om hvordan akupunktur anvendes og virker.

Sådan virker akupunktur

Tanken med akupunktur er, at behandlingen skal styrke kroppens egne ressourcer. Når du modtager akupunktur, får du stikket tynde nåle ind i din hud og dine muskler. Nålene stimulerer her dine nerver.

Nålene kan resulterer i en lokalt øget blodgennemstrømning og udskille smertedæmpende hormoner. Ved det kan akupunktur virke mod smerter forskellige steder i kroppen.

Akupunktur virker dog ikke ved første behandling. Normalt skal der en håndfuld behandlinger til, for at du begynder at mærke en effekt af behandlingen. Skal den have en længerevarende effekt, så kræver det op til 10-12 behandlinger.

Det er især i forhold til smertebehandling, at man anvender akupunktur. Det samme gælder for ledskader. Akupunktur er især anvendt i forhold til gigtpatienter.

Behandlingsformen er dog ikke for alle. Har du enten en pacemaker eller rygmarvsstimulator, så anbefales det, at du ikke får akupunktur. 

Det samme gælder ved kroniske hævelser efter en operation eller andre følgevirkninger. Er du i tvivl om, hvorvidt du bør benytte dig af akupunktur, så bør du konsultere din egen læge, inden du benytter dig af behandlingsformen.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for have støttet muligheden for at udarbejde, dette indlæg. Hos avXperten finder du et stort udvalg af bluetooth højtaler varer. Det betyder at avXperten får et link i dette indlæg.