Hvad Er Kinesisk Akupunktur?

Forside » Akupunktur » Hvad Er Kinesisk Akupunktur?
Billede af: Pexels
Skrevet d. 20. November 2020

Du har helt sikkert set det på film, og det ser ikke rart ud. Der, hvor man ligger på en briks, imens man har en masse tynde nåle siddende i sig. Vi mener selvfølgelig kinesisk akupunktur, der er en meget udbredt behandlingsform i østen.

Hvad er kinesisk akupunktur? Kinesisk akupunktur er en ældgammel behandlingsform, der har været brugt i Kina i mere end 5000 år. Rent praktisk fungerer det sådan, at man tager tynde, sterile engangsnåle og stikker dem ind nogle præcise, udvalgte steder i kroppen, hvilket påvirker kroppens energi og stimulerer vores naturlige evne til at hele os selv. I Danmark bliver behandlingsformen betegnet som en alternativ behandlingsform.

Det er altså ikke nålene, der har en helende effekt. Derimod er nålene blot et redskab til at stimulere kroppen til selv at gå i gang med en mere effektiv helingsproces. Tanken bag det er, at det skulle være en langt mere naturlig og sund måde at afhjælpe forskellige lidelser.

Kinesisk akupunktur bruges til at behandle en lang række forskellige lidelser, som kroppen normalt selv skal kunne helbrede. En typisk akupunktur behandling vil som regel have en varighed på 30 minutter til 1 time, hvorefter din krop har fået den nødvendige stimulering.