Hvor Stammer Akupunktur Fra?

Forside » Akupunktur » Hvor Stammer Akupunktur Fra?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 03. March 2021

Hvis du spørger den gennemsnitlige dansker om, hvor akupunktur stammer fra, så vil langt de fleste sige et sted i Asien, og formentlig Kina. Hvorfor? Fordi det er det, man har set på film. En ældre kinesisk herre, der stikker nåle i en eller anden stakkel. Men forholder det sig nu også sådan? Dette spørgsmål opklarer vi i denne artikel.

Hvor stammer akupunktur fra? Langt de fleste tror, at akupunktur er en ældgammel kinesisk behandlingsform, men det er det faktisk ikke. De meget skarpe og små nåle har ikke været mulige at fremstille før omkring 1600-tallet. Herudover formodes det også, at behandlingsformen opstod i Grækenland, og herefter blev viderebragt til Kina.

Akupunktur slog først for alvor igennem i vesten omkring 1970’erne. Dette skete som et resultat af, at Kina var blevet en meget populær rejsedestination for læger. Her blev de selvfølgelig præsenteret for en masse forskellige behandlingsformer, heriblandt akupunktur.

Akupunktur blev hurtigt bragt med tilbage til vesten, og mange sværgede til det som den nye mirakelkur mod alt. Akupunktur har dog aldrig formået at blive til mere, end det altid har været, nemlig en alternativ behandlingsform, som nogle har stor succes med, imens andre har knapt så gode erfaringer. Akupunkturens effekt er aldrig blevet videnskabeligt påvist.