Hvad Er Heilpraktik

Forside » Akupunktur » Hvad Er Heilpraktik
Billede af: Pexels/Maxim Goncharenok
Skrevet d. 05. February 2021

Heilpraktik - her møder du den alternative verden

Heilpraktiker er eksperter i at anvende naturmedicin og ser det hele menneske i deres behandlingsmetoder. 

Ordet heilpraktiker har vi lånt fra det tyske sprog. Frit oversat betyder heil = hele/helbrede og praktiker = behandler. 

Der er altså ikke rigtig noget godt dansk ord for denne behandlingsform, men pyt.  Efterhånden er det snart 90 år siden at uddannelsen til heilpraktiker blev statsanerkendt i vores naboland Tyskland. En heilpraktiker er kort sagt en person, der er uddannet i at bruger de alternative naturpræparater for at lindre og behandle en patient. Diagnosen stiller de gennem samtaler, for på den måde at kigge bag om det, du lider af. De fjerner ikke din hovedpine med en pille, men spørger, hvorfor har du den? De ser dit udslæt og spørger, hvorfor har du fået det? De lytter og tager sig god tid til at pejle sig ind på, hvor problemet ligger. De kan ganske enkelt noget andet, end skolemedicinen kan, og mange patienter vælger da også at trække på det bedste fra begge lejre. 

Den tid, hvor der blev vrænget på næsen af dem, der gik til en alternativ behandler for at få hjælp, er da også ved at være en saga blot. De fleste patienter har erkendt, at der er noget, som den konventionelle medicin ikke kan. Derfor opsøger patienter ofte den alternative verden, hvor de bliver stukket med nåle, healet med hænderne, hvor de får lagt deres kostvaner om eller får homøopatisk naturmedicin, der kan lindre deres symptomer. Disse "medicinere ud i de alternative helbredelsesmetoder" har samlet store mængder af viden om kroppens og sindets væren og væsen, og takket være ældgamle behandlingsmetoder, der rækker tusind år tilbage, formår de at lindre. De arbejder på at styrke kroppens egne forsvarsværker, og på at opbygge et bedre immunforsvar.

En heilpraktiker kan have specialiseret sig i ayurveda, i irisanalyse, kinesiologi eller noget helt fjerde. I Danmark er der to heilpraktikerskoler, og sammenslutningen af heilpraktikere sørger for at holde orden i egne rækker. I Tyskland er heilpraktikerne noget længere fremme, og nyder større anerkendelse end hos os. Mange har deres egne praksis, men de er også ansat i forskellige genoptrænings- og rehabiliteringscentre, i sundhedssektoren og psykoterapien. 

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense bestiller du et stort udvalg af halskæde med bogstav smykker.